Antioxidanty

Zametači volných radikálů

Antioxidanty jsou látky či živiny v našich potravinách, které mohou zabránit nebo zpomalit oxidační poškození našeho těla.

Kdykoli naše buňky využívají kyslík, produkují volné radikály, které mohou způsobit škody v organismu. Antioxidanty působí jako „zametači volných radikálů“ - předcházejí a opravují škody napáchané volnými radikály. Mohou zlepšit imunitní obranný štít a snížit tak riziko vzniku mnohých nemocí.

antioxidantyAntioxidanty 3x jinak

  • jako pojistka proti viditelným příznakům stárnutí
  • jako zbraň v boji s průměrnou délkou života
    (s antioxidanty se lze dožít vyššího a přitom kvalitnějšího života)
  • jako obranná linie proti riziku vzniku některých onemocnění

Antioxidanty snižují, neutralizují a zabraňují škodám způsobeným volnými radikály na lidském těle. Volné radikály jsou elektrony, které již nejsou spojeny s atomy. Místo toho, aby kroužily kolem atomového jádra (podobně jako Země obíhá Slunce), jsou velmi nestabilní, napadají buňky lidského těla a způsobují tímto „cestováním“ velké škody.

Co způsobuje tvorbu volných radikálů?

  • Jak jíme, dýcháme, pobýváme na slunci, to vše přispívá k procesu oxidace, a tedy k tvorbě volných radikálů, které poškozují naše buňky.
  • Volné radikály vznikají i uvnitř těla - v důsledku metabolismu, zánětů apod.
  • Tvoří se z faktorů životního prostředí - jako je znečištění, cvičení, UV záření, kouření, alkohol.

O jaký druh poškození se jedná?

  • Zhoršení stavu kostí, kloubů a pojivové tkáně
  • Opotřebení orgánů, úpadek imunitního systému
  • Viditelné projevy stárnutí a zrychlení procesu stárnutí

Volné radikály se podílejí na všech uvedených procesech, je proto nutné ANTIOXIDANTY doplňovat tak, aby došlo k minimalizaci a neutralizaci škodlivých dopadů. Antioxidanty nám mohou umožnit žít déle a zdravěji, vypadat a cítit se lépe, snížit či dokonce vyloučit riziko vzniku některých onemocnění!